HVC - Doortrekken leidingen warmtenet

HVC is bezig met de aanleg van een warmtenet. Hiervoor worden op diverse plaatsen in Dordrecht leidingen onder de grond getrokken met behulp van een enorme boorkop. In opdracht van HVC maakte ik een reportage van het intrekken van leidingen onder de N3 in Dordrecht, over een lengte van 280 meter (vanaf het Dordwijkpark ter hoogte van de Eikenlaan tot het Leerpark). Een operatie van enkele uren waarbij belangrijk was exact de juiste momenten in beeld te brengen, zoals het koppelen van de streng leidingen aan de boorkop, het in boog hijsen van de streng leidingen en het daadwerkelijke intrekken van de leidingen onder de N3 door.
Next Real Estate - winkel- en bedrijfspanden

Voor NEXT Real Estate, exploitant en verhuurder van winkelcentra, horeca, woningen, kantoren en maatschappelijk vastgoed, maakte ik voor de presentatie van diverse winkel- en bedrijfspanden foto’s van zowel exterieur als interieur. In overleg met de opdrachtgever gebeurde dit op verschillende momenten om zo de panden optimaal tot hun recht te laten komen.Drechtsteden - beeldbank Wmo en jeugdzorg

Vanaf 1 januari 2015 hebben de gemeenten taken overgenomen van de rijksoverheid op het gebied van jeugdzorg, zorg voor ouderen en gehandicapten (Wmo) en voor mensen die niet zelfstandig kunnen werken (Participatiewet). De gemeenten in de Drechtsteden informeren hun inwoners hierover met een speciale huis-aan-huis verspreide Wmo-krant, berichten op hun gemeentepagina’s en websites, folders etc. Voor deze en toekomstige uitgaven wilde de afdeling Communicatie van de Drechtsteden een beeldbank met uiteenlopende foto’s die deze nieuwe taken illustreren. In nauw overleg met de afdeling Communicatie heb ik onderwerpen en locaties voorgesteld en vervolgens een serie van twintig verschillende foto’s heb gemaakt.Huisartsenpraktijk Dudokplein - portretfoto’s website

Huisartsenpraktijk Dudokplein is een eigentijdse praktijk in de wijk Stadspolders, waar vier huisartsen samen met praktijkondersteuners en -assistentes zorg bieden aan een groot aantal inwoners van deze wijk en daarbuiten. Om hun patiënten een goed beeld te bieden van de praktijk, werken de huisartsen aan een nieuwe website met actuele foto’s van alle medewerkers. Voor deze opdracht heb ik gedurende drie dagen mijn mobiele studio opgebouwd in een van de praktijkruimtes om zo  alle (grotendeels parttime werkende) medewerkers in de gelegenheid te stellen zich te laten portretteren.
BTD Beveiligingstechniek  - foto’s webcatalogus

Voor de webshop van BTD Beveiligingstechniek moesten enkele honderden beveiligingsproducten en onderdelen daarvan gefotografeerd worden, zodat klanten de producten ook online goed kunnen bekijken. In nauwe samenwerking met de ontwerper van de website heb ik zowel productfoto’s gemaakt als een korte training gegeven en handleiding gemaakt voor medewerkers van het bedrijf, zodat zij in de toekomst zelf nieuwe producten kunnen fotograferen en op de productpagina’s kunnen uploaden.
                       Publicaties

Hans Anders
foto’s voor personeelsblad Briljant

AD/De Dordtenaar
foto's voor rubriek Bubbels

Lifestyle Dordrecht
foto’s voor rubriek shoppingtips
en diverse reportages en interviews


Dordtse Kil in Business Magazine
luchtfoto's bedrijventerreinen
Portfolio
Gemeente Papendrecht
Ter illustratie van de deelname van de gemeente aan de actie Earth Hour 2015 maakte ik in opdracht van de gemeente Papendrecht ik een fotomontage van het gemeentehuis, waarop te zien is dat het licht gedoofd wordt. Hiervoor maakte ik ’s avonds een foto van het gemeentehuis met het licht achter alle ramen aan. Vervolgens bewerkte ik dit beeld door de ramen één voor één donker te maken met als eindresultaat een foto van een geheel donker gemeentehuis. Door beide beelden op de website van de gemeente in een carrousel te laten verspringen, ontstond de optische illusie van dovend licht in het gemeentehuis.