Cursus digitale fotografie

Programma

Tijdens de eendaagse cursus fotografie leer je in groepsverband (maximaal 4 deelnemers per keer) hoe je camera werkt en wat je ermee kunt. Aan bod komen onder meer het instellen van het beeldformaat en beeldkwaliteit, fotograferen op de automatische en de M-stand en het instellen van sluitertijden, scherptediepte en witbalans. We maken je stap voor stap vertrouwd met je camera zodat je voortaan het beeld vangt zoals je dat voor ogen hebt.
Vervolgens gaan we met onze eigen camera’s fotograferen, zowel in het historische centrum van Dordrecht als in de natuur. We oefenen de basisvaardigheden van fotografie in de praktijk. De cursus is dus geen theoretisch verhaal (al zal er hier en daar natuurlijk wel uitleg worden gegeven) maar je leert door te doen. Mijn ervaring is dat dit een heel prettige en vooral effectieve manier van werken is. Je ziet immers direct resultaat.
Tijdens dit deel van de cursus gaan we onder meer in op belichting, diafragma, sluitertijd, iso, welke lens gebruik ik wanneer, flitsen: wanneer wel en wanneer niet, compositie en beeld- en onderwerpkeuze.


Dagindeling

09.00 uur: start met koffie/thee en wat lekkers en globale uitleg werking camera
09.30 - 12.30 uur: praktijkles in binnenstad Dordrecht
12.30 - 13.15 uur: lunch in oud-Hollands eetcafé
13.15 - 13.45 uur: reizen naar Hollandse Biesbosch of De Elzen
13.45 - 16.30 uur: praktijkles in Hollandse Biesbosch of De Elzen
16.30 - 17.00 uur: afsluiting en evaluatie

Prijs

De kosten voor de eendaagse cursus bedragen € 135,- per persoon*), inclusief koffie/thee en wat lekkers en lunch met koffie/thee of melk (overige drankjes voor eigen rekening).*) Bij een minimumaantal van 4 deelnemers; tarieven bij minder deelnemers op aanvraag.